AJ-Dynan

Användningsinstruktion

Den ulliga sidan av dynan ska ligga nedåt mot hästens rygg, med den bredaste delen fram.Lägg dynan först lite för långt fram och dra den bakåt till sadelläget så att hästens päls lägger sig åt rätt håll (bakåt). Lägg på sadeln rakt uppifrån och ner på dynan utan att den blir veck på dynan. Innan du spänner sadelgjorden lyfter du upp dynan i sadeltunneln så att dynan tillsammans med sadeln lämnar en lufttunnel längs med hästens ryggrad. Detta är viktigt då det annars kan skapa stretningar i dynan så att den påfrestas onormalt.


När du sadlar av, lägg dynan med den ulliga sidan uppåt för att torka, borsta gärna upp ullen för att hålla kontaktytan (ullen) mjuk till nästa ridpass.Tvättråd

Dynan tvättas i tvättmaskin i 40 grader och Ullprogram med naturell såpa. Den ska torktumlas för att hålla samma egenskaper som den har i nyskick.

AJ-Dynan


Det enda du behöver mellan Sadel och Häst! För ett par år sedan kom jag via Benni Lindal (Isländsk mästare och min f.d. mentor) i kontakt med en kvinna på Island som heter Anna Johansdóttir.

Det visade sig bli en väldigt givade kontakt för oss båda och som har lett till ett fint samarbete oss emellan.

Anna syr nämligen den fantastiska A.J-Dynan som är flitigt använd bland ryttare på Island!


A.J-Dynan är tillverkad av Isländska lammskinn med en kontaktyta mot sadeln i kalvskinn vilket gör att dynan ligger dikt an mot sadeln utan att glida. Däremot är den mjuk, luftig och följsam genom den mjuka lammullen mot hästens rygg. Finns det något mjukare material än lammull? Ullen håller dessutom hästens rygg så torr som möjligt under ridpasset.


Svaret på Dynans välgörande egenskaper får vi direkt under första ridpasset. Den ligger stilla under sadeln, är luftig och torr, minskar friktion mellan sadel och rygg, låter musklerna jobba fritt utan att "nypa fast" som t.ex. en geldyna, och den blir heller inte blöt av svett som en tygvoilock. 

Den bidrar även till att sadeln ligger stilla på hästens rygg!


Efter ridpasset borstar du upp ullen och låter dynan torka med ullen vänd uppåt. Och det mest fantastiska är att den ska tvättas i tvättmaskin och torktumlas - Då blir den som ny igen! 

Följ skötselanvisningen noga för lång livslängd på din AJ-Dyna!


Du beställer din AJ-dyna efter din sadels storlek i tumCopyright © All Rights Reserved